My Followers

Ads

Dec 31, 2010

terase tak?

4 comments


jangan hanya semangat biler menang. kene semangat senantiasa. itulah makna FANS sebenar.

diambil dari blog obefiend

Dec 30, 2010

Akhirnya Harimau berjaya menjinakkan hayawan mitos si Garuda

2 comments
Champion of AFF Suzuki Cup 2010

akhirnya buat pertama kali dalam 14 tahun. Harimau berjaya menjadi juara dalam championship tersebut. Harimau berjaya menjinakkan si Garuda di gawang tempat lawan. Harimau menang dengan agregat 4-2.

fakta menarik : di stadium gelora bung karno, Garuda mengekalkan rekod 100% menang dalam semua perlawanan di AFF Suzuki Cup 2010.

key player yang aku sangat sanjung pada malam tu ialah goal keeper Harimau yang bertindak cemerlang dan professional iaitu Khairul Fahmi Che Mat. berjaya mengekang gol penalti yang diberi oleh pengadil dari Australia. Sepatutnyer Most Value Player diberikan kepade pemain lain. bukan kapten Garuda. die bukan bise sangat pun. banyak lagi. Okto, Gonzales ke. silap tu.

dan tak luper. Safee Sali yang masih lagi berbisa menyumbat 1 gol malam tu. Shahrul Idlan Talaha yang berjaya membuka ruang untuk menggasak kubu Garuda.

Honestly.
game final ni adalah yang terbaik sepanjang aku tengok Harimau main. sumer pemain Harimau Muda. 100% pemain tempatan. tak main la import. import pun kalah watper.

kekalkanlah pemain yang sedia ader. tak payah masukkan si kembar tu. ni adalah the best player. barisan pemain muda yang telah bermain dalam Asian Sport Games di Guangzhou. dan berjaya menjuarai AFF Suzuki Cup 2010.

kalau korang bacer newspaper. macam2 provokasi yang dilontarkan oleh penyanjung Garuda. mengacau latihan, sehingga Harimau terpakse memanaskan badan di hotel. tak luper juge dengan artis mereka yang sanggup untuk melakukan provokasi yang sangat LOW MENTALITY. Penyokong Harimau yang bertandang ke sane, terpakse menonton dekat duta Malaysia disebabkan pengurusan Indawgs yang meletakkan penyokong di tengah-tengah penyokong indawgs mengenetepikan tiket VIP yang telah dibeli oleh mereka. Walaupun begitu, Harimau berjaye menepis segala rintangan.

so.
Tahniah buat barisan Harimau yang berjaya mengaum lantas membaham si hayawan mitos yang takutkan laser, Garuda.


p/s: aku nak post malam tadi. tapi aku super ngantuk dan sangat malas. minggu depan dah start kuliah. (T__T)

Dec 28, 2010

who's cheating aholes.

6 comments


they claimed there were anarchist and not CHEATING. yes. they right, they were really anarchist.

but


sharbinee were being pointed first at Stadium Bung Karno. then the Markos The Rakos Botak stop the game because he claimed that he were being laser pointed. 

dem u.

loser will always be loser.
stupid will FOREVER be stupid.


p/s: the picture were fully taken at Berita Harian and Utusan website.

Dec 27, 2010

Harimau baham Garuda

6 comments
Malaysia Cheering after goal at Final AFF Suzuki Cup First Leg 2010

gambar diambil di laman web rasmi AFF Suzuki Cup

Terbaik

itu yang aku mampu katakan malam semalam. game agak seimbang. gol yang sangat chantek. Safee sumbat 2 gol dan Ashari 1 gol.

Tapi key player aku tengok game tu adalah goalkeeper Khairul Fahmi dan penyerang Norshahrul. Fahmi berjaye mengawal gawang dengan baik dan Shahrul berjaye menerjah kubu lawan dan membuka peluang untuk safee menjaringkan gol.

insiden malam tu yang melibatkan pancaran laser sangat memalukan. aku bukan tujukan kepade insiden game malam tadi, tapi keseluruhan game AFF Suzuki CUP ni. kalau korang godek dekat youtube memang bersepah video yang memaparkan mana2 perlawanan pemain akan dipancari laser.

sangat tak bertamadun.

patutlah bola sepak negera ASEAN tak maju macam jepun. Liga Jepun jauh lebih baik dari ASEAN.
kelakar la.

Final Second Leg akan bermain di Stadium Bung Karno. Ofkos insiden atas pasti akan berlaku. sape nak dipersalahkan?

nantikan game pada 29 Disember. 


ps: Markus GoalKeeper Garuda sangat tak pro. orang lain pun kene laser gak. rilek je. lu pahal nak stop game plak. 

Dec 26, 2010

Malaysia VS Indonesia Final AFF Suzuki Cup 2010 First Leg

2 comments


Harimau kembali untuk bertarung dengan Garuda.

Harimau dibelasah 5-1 oleh garuda. Perlawanan yang sangat menyedihkan dan menyakitkan hati.

sejujurnye, aku dah tak yakin Harimau nak lepas peringkat kumpulan sekalipun. Tetapi. mungkin sebab  semangat tak mudah menyerah kalah takpun sebab nasib baik. Harimau kembali bertarung dengan haiwan mitos Garuda.

Menang, kalah atau seri?

kalau nak dilihat, pemain indonesia ader 3 pemain import tapi diberi taraf warganegara. Irfan, gonzales dan oktovianus.

Harimau menggunakan kudrat 100% tenaga tempatan.

dan

memang garuda jauh lebih baik berbanding harimau. tapi. tak mustahil.

jadi malam ni. mari ramai2 menyokong harimau untuk membaham garuda. sama ada kat mamak, rumah atau stadium. yeah.

Dec 20, 2010

Kursus Bakal Pegawai Khas Kor SISPA UiTM Shah Alam dan Perhimpunan dan Majlis Pentauliahan Kor Sispa Peringkat Kebanggsaan Tahun 2010

15 comments
Salam sumer pembace.

Sejuta kali ampun disebabkan lame sudah aku tidak update blog ni. Beberape minggu ni aku agak malas dan busy disebabkan oleh beberape perkare yang berlaku.

baru malam ni aku berjaye cari 'mood' dan 'feel' nak update blog ni.

dulu aku ader post tentang 'Kursus Bakal Pegawai Khas' yang mane kalau aku lulus barulah aku nak citer sume. dan kemudian, aku akan citer pulak tentang Perhimpunan dan Majlis Pentauliahan Kor Sispa Peringkat Kebanggsaan Tahun 2010.

KURSUS BAKAL PEGAWAI KHAS KOR SISPA UITM SHAH ALAM

kursus ni diadakan khas untuk melantik bakal pegawai yang akan ditauliahkan mase perhimpunan tu nanti.

berlangsung 21-26 November 2010

aku ingat kursus ni akan join sekali seluruh sistem SISPA UiTM. Tetapi atas jemputan sahaje. oleh sebab tu, aku ucapkan jutaan terima kasih kepada pengurusan SISPA UiTM Shah Alam sebab sudi menjemput.

dan. syukur. aku dan awie lulus kursus ni.

semase menjalani ujian bertulis

Bakal Pegawai, Pegawai, dan Jurulatih yang terlibat

urusetia yang terlibat


PERHIMPUNAN DAN MAJLIS PENTAULIAHAN KOR SISPA PERINGKAT KEBANGGSAAN TAHUN 2010

Majlis ni berlangsung dari 12-16 Disember 2010

secare asasnyer, mereka yang termasuk dalam pentauliahan tidak terlibat dalam aktiviti perhimpunan ni.

maksud aku terlibat dalam mana-mana pertandingan. kecuali makan malam dan forum.

sepanjang 4 hari tu, bakal pegawai pagi dan petang hanya berlatih berjalan lalu.

semasa barisan berjalan lalu, aku telah diletakkan di posisi penanda paling kanan.

majlis pentauliahan ni dibuat di Padang Kawad (berjalan lalu) dan Dewan Seri Budiman (terima watikah perlantikan)

jutaan terima kasih diucapkan sekali lagi kepada pihak pengurusan SISPA UiTM SHAH ALAM kerana sudi menjemput kami.

Barisan Bakal Pegawai SISPA UiTM + UNIKL + UNISEL

Barisan Bakal Pegawai

Pegawai SISPA yang telah ditauliahkan



Dec 4, 2010

Malaysia VS Thailand

2 comments

aku malas nak komen pasal Malaysia kene 'ganyang' dengan indonesia aritu. first gol aku dah suker pas second gol, terus tutup tv.

ok.

Petang ni Malaysia kene menang dengan Thailand dan Laos kalau still nak masuk next stage.

gudluck Malaysia. jangan main macam aritu.

Dec 1, 2010

Malaysia VS Indonesia

2 comments
Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."