My Followers

Ads

May 27, 2011

rasuah bola sepak negara bakal menjadi kanser?

0 comments


Cerita di Malaysia

harini aku terkejut dimana Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan (PBNS) ader membuat laporan Polis mengenai kegiatan mengatur keputusan perlawanan. boleh check sini. dalam banyak bende aku benci dalam bola sepak selain penalti tak masuk, this is i hate most. 

kegiatan tidak bermoral ni boleh menyebabkan bukan sahaje mutu perlawanan menjadi semakin hambar, penonton juga akan berkurangan. ayat yang bakal keluar "baik aku layan EPL, lagi best. dah la best. takde rasuah cam haremmm".

kalaulah ader player Selangor bersalah dalam rasuah ni. aku akan banned sampai korang mampusss.

George Toisutta dan Arifin Panigoro


Cerita di Indonesia

kalau korang nak tau, jiran kite Indonesia juga mengalami masalah sama. dan lebih teruk mereka bakal digantung digantung dari berlawan perlawanan luar. ini kerana, mereka gagal memilih pengerusi Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI). kenapa tak lantik je? bukan taknak lantik, bile pengerusi lama turun, yang kroni nak naik pulak. tapi sape nak pilih kroni yang terang terangan terlibat dalam rasuah. tambah perit, mereka juga taknak orang lain jadi pengerusi. jadi sampailah sekarang tergantung. cerita sepenuhnya boleh bace dekat sini.

ini...ini...sangat teruk. FIFA juga ade mengeluarkan kenyataan yang aksi bola sepak Asia Tenggara adalah kawasan 'panas' dimana rasuah berleluasa. Malaysia antara yang terlibat. patutlah ayah aku dah tak minat tengok bola sepak tempatan. ni lah antara penyebabnye. dem. please, janganlah sampai situasi di Indonesia bakal menjadi perkara sama di Malaysia. so shame.


p/s : kenape si botak gondol yang perasan hensem mesti jadi peneraju bola sepak? Indo ke Mesia ke sumer cam haremmmm.


May 7, 2011

Selamat Hari Ibu

4 comments


Takkan pernah cukup waktu

Takkan pernah cukup perhatian

Takkan pernah cukup biaya

Takkan pernah cukup cinta

Bahkan takkan pernah bisa

Takkan pernah bisa

Segala yang kita lakukan

Untuk membayar pengorbanan IBU

Hanya doa yang boleh ku sampaikan

Untukmu IBU…

Selamat Hari Ibu 

May 5, 2011

Jersey Pelita Jaya Safee Sali

9 comments

Jersey Pelita Jaya Safee Sali

sape tak kenal bekas pemain Selangor dan penjaring terbanyak Piala Suzuki AFF 2010 Safee Sali. aku pernah post sebelum ni yang Safee Sali telah bermain dekat kelab Pelita Jaya dekat sini. well, sekarang ni die main dengan terbaik, dah score banyak kali, banyak pulak die score main dekat ISL (Indonesia Super League) main dekat Selangor tak pulak. haha. mungkin dekat kelab Pelita Jaya tu banyak pemain import yang  banyak kasi peluang dekat Safee Sali nak score.

ape yang aku nak cakap pasal blogpost kali ni ialah, aku teringin plak nak beli jersey kelab Pelita Jaya Safee Sali. tapi harge yang aku tengok RM116 termasuk pos. ni harga jersey original dan dijual dekat seberang. buat mase ni aku tak jumpe lagi jersey kelab Pelita Jaya ni dijual dekat semenanjung. aku rase ader dijual dekat Stadium Shah Alam tapi mungkin aku tak perasan. aku takkan spend wang untuk jersey dengan jumlah sebegitu. mahal woo. wah. harap-harap aku jumper la satu. 

May 1, 2011

Cikgu Shida Dari Parit berlakon pulak!

11 comments
Cikgu Shida di Sinar Harian

Oh. sape lah tak kenal dengan Cikgu Shida Dari Parit ni ye tak. korang mesti pernah tengok video die kan? kalau tak pernah sila check dekat youtube. memang banyak. buat pengetahuan korang, Cikgu Shida ni pernah mengajar aku mase sekolah rendah dekat Sekolah Kebanggsaan Kebun Baharu (SKKB). die pernah ajar kami adik beradik tau. sebelum die bertukar sekolah.

well ader antara viewes terase annoyed dengan cikgu ni. well bagi aku die ni kreatif dan garang mase sekolah aku dulu. haha. aku sokong 100% ke-kreatifan beliau. hehe

cume blogpost kali ni aku nak cakap yang die dapat tawaran untuk berlakon Telemovie setelah video die menjadi popular. yes popular ok. masuk beberapa majalah tempatan. boleh check dekat blog beliau. boleh klik sini. wah tak sabar gak nak tengok bekas cikgu aku ni berlakon. die ader bakat dan die ditawarkan berlakon. fuh. rezeki tuh. ok. ape-apehal pun aku mengucapkan tahniah dekat Cikgu Shida semoga cikgu success selalu!


p/s: die ajar aku English. Favourite subjek aku dari sekolah rendah. :]
Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."