My Followers

Ads

Dec 7, 2009

Rock The World 9

4 comments


yeahh. finally. Rock The World will be at 26th December. at Bukit Jalill Car Park. waaa~ nak kene set g ngan sape neh.

Sicko

0 comments







maybe all of you wonder, what the title is all about?

late this evening, I've watched a movie at HBO, entitled Sicko. at first, i thought it was another expensive-replay-boring movie that my parents had to pay at astro.

but, that evening, the movie were different

the movie who were directed by Michael Moore who a documentary movie maker at America.

The film investigates the American health care system, focusing on its health insurance and pharmaceutical industry. The film compares the for-profit, non-universal U.S. system with the non-profit universal health care systems of Canada, the United Kingdom, France and Cuba.

for example. a citizen in United States has to pay expensive bills for their health needs. maybe around thousand dollar. BUT, in U.K, France, Canada and communist nation, Cuba, their citizen can get their health care and needs for FREE.

another example. in U.S, a citizen who had lungs problem, had to buy inhaler (sejenis rawatan utk pesakit lelah, yg sedut2 tu) for $150 dollar. but in Cuba, they need to pay 5 cents.

this show that the health system in U.S is far more worst rather than U.K, France, Canada and Cuba.

to make things worst, even the prisoner at Guantanamo Bay can get health need far more BETTER than the soldier that had to care for the prisoner.

that's why the Michael Moore, take the citizen who had health problem and didn't get the proper health care because of the expensive bills and no insurance cover take the citizen near the Guantanamo Bay to YELL and  want to have proper necessary health care, there. but it's doesn't succeed.

then, they went to the CUBA, and try to find the difference between U.S and CUBA health system. there, there were given proper, nice, comfortable health needs, for FREE. FREE. i repeat FREE.

they were cry because of the differences. the citizen who were taken by the Michael Moore were people who are volunteering in Ground Zero, WTC. they got the health problem there. but the U.S government denied their needs.

so sad.

so, I've sit back and thinks. there is no different also in my nation, Malaysia. yes, we still got the free health needs in government hospitals. but, korang pun pikir sendiri la. beza hospital kerajaan ngan swasta. I'm not saying that i didn't thanks fullness. but, a citizen suppose to have good health care and needs, and they doesn't suppose to be overburden with the hospitals bills and so on.

korang ingat lagi x, yang kerajaan ader cadang nak tuka sumer hospital menjadi swasta? peh. i guaranteed, that if that plan will happen, I'm sure that they will be many citizen died. not because of the disease, but the bills.

ah, later on, i will do some research about the health system in Malaysia. need to.

p/s: pasneh nak try tgk sumer movie by Michael Moore

World Cup 2010

0 comments


Group A: South Africa, Mexico, Uruguay, France
Group B: Argentina, Nigeria, South Korea, Greece
Group C: England, USA, Algeria, Slovenia
Group D: Germany, Australia, Serbia, Ghana,
Group E: Netherlands, Denmark, Japan, Cameroon
Group F: Italy, Paraguay, New Zealand, Slovakia
Group G: Brazil, North Korea, Ivory Coast, Portugal
Group H: Spain, Switzerland, Honduras, Chile



World Cup 2010  draw had already final as all the nation been grouped. yeah. the kickoff play will be at 11 june which South Africa will be against Mexico at Johannesburg stadium. wahh~ cannot wait. 


even so, i may be watch the replay only, as the match will be at early morning. ha3~ except, they will be friends who will see the match together. ngantukk weh.


my favourite team will be France and Germany. ha3~ but because of Zidane are not playing anymore, i don't know what will happen to france, because Zidane is the best midfielder. a legend.


cannot wait.

Dec 6, 2009

Selamat Pengantin Baru

9 comments




fuh. this weekend, there are TOO many weddings. sian mak aku, balek2 cakap letih tolong rewang kenduri kawen jiran. and the effect also include me, whereas my mother didn't cook for lunch. i had to do by my self. ha3~ *masak ayam goreng je

talking about wedding, my junior Hajah were married today. Selamat Pengantin Baru. I'm not really know her. she just my sister best friend, but had same school with me.

and

My ex, at SMTSSB school. die nikah bulan 10. but the wedding's is today. Sorry Ecah, i cannot come. I had no transportation. (even i know how to drive) ha3~ Sorry sesangat. Well, i never go out date with her. it's good thing to know her married with the loves one. Happy Newly Wedding.

again.

my feelings? yeah. happy happy plus plus heart crying. sigh.
ala,, paham2laaaa...

Dec 4, 2009

New Moon Critics

0 comments





this afternoon after sembahyang jumaat, i rushing to the Jaya Jusco Bukit Tinggi Klang to see the Twilight Saga : New Moon. i really want to see this movie for a long time.

i watch the movie a little bit late, whereas the movie rolled at 2.45 pm and i came in at 3.00pm. maybe i miss a few thing, but i don't care much, because the romantic-type-genre is not my type really.

then i watch it. with good feeling.

the movie was superb. as for the love genre movie. the soundtrack. also superb. the director know where and when to put the right song. it's fill the mood and atmosphere, making the movie more interesting. i like it.

as for the robert pattinson, your acting not really good, BUT your action is considered as suitable and right for the vampire job. you really making the movie a worth to see. this is the strength for the movie.

the movie is same with the other chronicles kind movie, like harry potter, it's quite boring. harry potter is the boring most (sorry for harry potter fan) because for those who really don't like to watch romantic love kinda type of movie, i not really recommended this movie. Bella is always crushing because her edward cullen is leaving her. and this is love thing. (apeedaa aku merepek)

that's why i vote this movie as 3.5/5 *majorly because romantic movie is not my type


but, i give an exception for Twilight. it has is own magic. making me cannot wait to see the next twilight saga. really.

as for bella, she really want to be a vampire. to live with edward cullen. and her friend jacob who a werewolf, doesn't like the idea. (werewolf and vampire fighting each other) this is the conflict. the conflict that make me want to know what will happen next. as that bella will be a vampire? or will jacob won't make that thing happen?

i just cannot wait the next saga. i feel like i wanna buy the books, and read it. ha3~


*i'm in chaos situation.

Nov 25, 2009

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha

0 comments

New Template For My Blog

11 comments



as you can see, my blog layout has changed. it  happen because, some of my friends want to change their blog layout into 'version 3' and my other friend had already changed her blog layout.

at first, i want to create my own blog layout and don't want to use any free template. but somehow, my internet connection is disconnecting every 5 minutes. how come can i edit all the 'crazy-code' at the blog. so, to save my electricity and internet bills, i choose 'floating' free template blog layout.

it is easy, cool, matured, simple and i like it.

and from now on, i will use english as my medium to express my thought in my lovely blog (still not all writings will be in english. some will be in malay instead). so those outside who had well better english than me, i hope that all of you can correct my english by using proper-correction ( i mean not to harsh, because i'm still a learner)

so enjoy

p/s: don't say i'm 'koya' and so all. all i want is to improve my english. and say what? i don't care.

How To Take Care Of Your Jeans

0 comments



no matter what kind of your jeans, even it is expensive or 'golok-made', you still need to be aware of caring your jeans. this manner will determine your age of the jeans. sometimes 'golok-made' jeans will look new if you know how to take care of it.

there are many steps of caring your jeans

BEFORE WASH
1. USE LONG ENOUGH BEFORE WASH
6 month will do. ha3~ kidding. it's depend on you. the longer you use your jeans, the more your jeans will become softer, and will fit according to your legs.


WHEN WASH
1. TURN YOUR JEANS INSIDE OUT
this is to ensure that the water will impound only the inside of your jeans. this is also to ensure that your jeans will slow down in fading of it's colour. if you wash your jeans for the first time, wash it  seperately. if you are in hurry, just send them to dry cleaning. *spend money of course.

2. RINSE WELL
to clear from detergent

3.USE LIQUID DETERGENT
use only liquid detergent. powdered detergent will leave mark or hard spots on your jeans.

4. DON'T PUT TOO MANY JEANS IN A WASH
for simple reason, your machine will broke down easily, because of the jeans heaviness can constrict the cycle of the machine. and of course, your jeans will look wrinkled.

5. WASH BEFORE ALTER
your jeans will preshrunk. then alter.


AFTER WASH
1. AIR-DRY YOUR JEANS
hang them using hanger. if you dry using your machine, the jeans will fade early. believe me.




p/s: this is my first attempt to write in english. forgive me, if i don't use proper english.

Nov 24, 2009

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON

0 comments




arghh, aku tersilap pos. rupenye. twilight saga : new moon release 26 november neh. owhhh~ nak tengokkkk~

movie critics - 2012

0 comments


muvie kali ni adalah 2012. sebuah cerita yang sangat mendebarkan. mengisahkan tentang bumi yang dah kiamat. agak mengarut. tp cerita ni bijak menguasai tumpuan penonton. dengan aksi mendebarkan, masalah keluarga, masyarakat, kerajaan dan sebagainyer.


muvi ni boleh diberi 3.8/5. muvi ni jatuh kepada 'mesti tonton, x tonton rugi'



bagi aku, kalau muvi ni diselitkan sekali ngan soundtrack cam armageddon, titanic. memang tiptop la muvi neh. bile aku search kat tenet, soundtrack die ader 2 lagu jek lagu yang laen lagu background time cite tuh. hish,  mmg mengarut.

tp x rugi tiket tgk kat imax. ha3~

Nov 22, 2009

malas nak update

0 comments




sbnrnye banyak citer aku leh update untuk blog neh. tp disebabkan kemalasan melanda, tggu datang mood baru aku update. nantikan kemunculan update2 terbaru. lagipun laptop aku sedang digunakan oleh adik no 3 aku. feels die x kene time menaip pakai laptop mak aku, ha3~ *alasan.

ok. apehal2 pn. nntkan update2 terbaru.
adios amigos.

Nov 8, 2009

JPAM UiTM Pahang di Akhbar

0 comments

Berita Harian sisipan Timur Jumaat 7.11.2009


JPAM UiTM Pahang di akhbar Berita Harian. Rasa bangga dan bersyukur. walaupun xmasuk muke. tp saya adalah antara orang yang memainkan peranan dalam JPAM UiTM Pahang. Sisipan diatas berlaku ketika Majlis Pemakaian Pangkat dan Pelancaran Jurnal JPAM. iaitu jurnaljpam.blogspot.com. Dengan berlangsungnya majlis diatas, JPAM UiTM Pahang kini berada di bawah Unit Jengka dan Pusat Latihan Pertahanan Awam Jengka (PULAPA).
Tahniah diucapkan kepada semua komander yang terlibat.

Nov 5, 2009

Twilight New Moon

0 comments





tersangat mau tengok cerita ini. tp disebabkan tengah struggle final. terpakse la aku tunggu dvdrip. muhaha.

Oct 28, 2009

Good Luck

2 comments



Good Luck Final
Saye Doakan Agar Semua Sahabat Dapat Jawab Secare Tenang Dan Cemerlang

Sep 26, 2009

Ehud Olmert dihadap ke mahkamah

0 comments


Bekas Perdana Menteri Israel Laknatullah, Ehud Olmert dihadapkan ke mahkamah. Bukti sistem Israel laknatullah pun telus. Negara Islam???

inilah bukti sistem kita lemah

0 comments
salam sumer. bunyi tajuk kat atas macam gempak jer. bukan pe. sebenarnye mase minggu pertama bulan puasa, aku dapat 'surat chenta' dari penjawat awam. time tu aku ondaway nak pergi fotostat dan membeli topup. die punyelah suke nak kasi 'surat chenta' tuh. aku pn terpakse lah terima.

nak dijadikan cerita, 'surat chenta' tu aku kene reply balek dengan beberapa 'kertas not biru'. aku pn nak la reply balek. nak wat camner, orang dah 'suker'. tp x leh nak reply kat situ. aku kene reply balek dekat pejabat besar die, yakni di dalam daerah atau bandar2 besar. kalau di pahang, bandar besar terdekat adalah di Maran, jadi disebabkan aku tiada kenderaan, terpaksalah aku tunda dan 'reply surat chenta' di Banting,

harini aku pn pergilah ke Telok Panglima Garang, nak tanya boleh x aku reply 'surat chenta' dekat situ, dan dorang jawab xleh, kene g Banting. Jadi aku pn bertolaklah ke Banting, jauhnyer 45 minit. Sampai disane, bangunan die punyelah besar, siap dengan rumah die lagi. tp bangunan tu masih lagi renovate. jadi aku pusing2 lah kat bandar Banting tu, disebabkan bangunan tu renovate aku pusing2 cari pintu masuk. kalau korang nak tau, hampir 30 min aku pusing2 kat bandar tu, cari jalan masuk. dan last2 aku maen masuk je. tetibe, ader satu pak gad tu tahan aku, die kate nak g mane. nak masuk 'tempat reply surat chenta' die kate, bangunan ni tgh renovate, skang ni die dah pndah dekat Tesco Banting. Punyelah mengamuk aku time tuh. kate la awal2 sket, dah la panas. tp aku buat je la x tau. aku pn patah la balek ke Tesco Banting tadi, yg mengambil mase 15 min.

sampai di Tesco Banting. aku pn cucuk duet nak reply 'surat chenta' tu. nak di tambah cerita lagi. atm tu rosak, tp still leh pakai, cume nak tekan tu kene tekan banyak kali, baru leh kuar digit die. pas cucuk duet, aku pn pergilah ke tempat reply 'surat chenta', masuk je tempat tu, ader suare not tinggi berkata 'Ha dik, nak g mane tu!' aku jawab, 'nak g reply 'surat chenta'' die kate, arini x leh bayar la dik, komputer pending. x bukak, kene tggu minggu depan, itupn xtau leh pakai ke tidak'

Punyelah panas aku time tu. dah la ekon keter aku x berfungsi, kalau x leh reply 'surat chenta' tu, cakap lah awal2 dari pekan Telok tadi, dah la jauh aku kene g. aku menyumpah2 dalam keter tadi.

bayangkan, kalau nak reply ''surat chenta'' kene bayar dekat daerah yakni bandar besar masing2. x boleh dekat cawangan kecil atau pekan. kalau rumah dekat xper, ni kalau duk hulu, xder kenderaan. camner nak reply 'surat chenta' tu. dah tu, kalau sorang nak reply xper lagi, ni kalau beribu nak bayar 'surat chenta' tu, x ke sesak tempat tu. ni dah dikira menyusahkan orang. mmg patut la kene 'sumpahan' dari aku.

ni lah salah satu keburukan dan kelemahan sistem kat Malaysia ni. camner negare nak maju. aku dapat 'surat chenta' tu x menjadi masalah, sbb dah memang menjadi kesalahan aku. aku terima. yang aku x leh terima. xleh nak reply 'surat chenta' tu dan menyusahkan orang. ni baru satu, x tengok lagi hospital ke, bas ke, train ke. xyah citer aa. x abes blog ni aku nak taip.

pak2 menteri plak, dok sibuk berhibur sane sini. F1 la, rumah terbuka la, ntah ape2. upgrade la sistem2 kat Malaysia neh. membazir sane sini, rakyat dilupakan.

mmg la aku 'sumpah' kaw orang. kaw2 punyer!!



*sudah jatuh ditimpa tangga

Sep 21, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri

0 comments

Sep 7, 2009

Disagree - To Prevent The Earth From Moving With You

0 comments
Disagree. sebuah band indie yang pertama aku dengar. juga band pertama aku beli kaset. direkemen oleh seorang sahabat aku ketika aku bersekolah di SMTSSB. Band ini juga yang telah membuka minda aku untuk menerjah ke alam musika yang lebih fresh dan juga sebagai alternatif kepada lagu-lagu pop ketika itu. Album pertama Disagree, At The End Of The Days, mmg layan. dengan mesej tersirat serta riffing gitar yg sgt menusuk kalbu. Sekarang, muncul dengan album kedua To Prevent The Earth From Moving With You. dah dengar. sangat layan dan lebih best dari dulu.

 
Album At The End Of The Days
Album To Prevent The Earth From Moving With You
Playlist
1.The Tiniest Moment
2.The Greatest Fall
3.The One
4.Givers
5.Osaka
6.Haley
7.Hero
8.Immune
9.The Wreck
10.Who We Are
11.Goodbye
12.Cold Day December

Aug 31, 2009

Jalan-jalan ke Jerantut

2 comments
Baru sahaja pulang dari rumah, pada pukul 3 petang, aku diajak oleh housemate ku ke Jerantut dan singgah di Taman Negara. Dan berbuka puasa di KFC Jerantut. Penat menaiki bas tak hilang lagi tapi perjalanan ni memberikan kepuasan dan pengalaman. yelah, biler lagi nak jalan-jalan Pahang. Ni dah semester akhir.
 
 Aksi aku menunggang motor menuju ke Taman Negara 
Housemate, Radzi
Housemate, Awie
Taman Negara
Lepak di gigi air
Buka puasa di KFC Jerantut

Aug 30, 2009

Lawatan Muhibbah Ke JPAM UiTM Malaysia

0 comments
Salam. Pada 29 hb Ogos 2009, satu peristiwa bersejarah telah berlaku. Dimana JPAM UiTM Pahang melawat JPAM UiTM Malaysia. Peristiwa ini telah diutarakan setelah sekian lama dan akhirnya setelah pelbagai rintangan melanda, lawatan ini berjaya diadakan. Lawatan ini diadakan dengan bertujuan supaya dapat mengeratkan lagi hubungan antara unit-unit JPAM di bawah sistem UiTM.
UiTM Pahang bertolak dari Kampus Khazanah Alam pada pukul 9 pagi. Dan kami sampai ke UiTM Malaysia yang disambut oleh YDP Jawatankuasa Perwakilan Komander UiTM Malaysia dan juga naibnya pada pukul 12 tengahari. Kami dibawa melawat ke sekitar UiTM Malaysia dengan menaiki bas dan melawat sekitar bandaraya Shah Alam. Kami kemudian pergi bersembahyang ke Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah.

 
Komander JPAM UiTM Malaysia
 
 
Kedatangan kami disambut dengan meriah. Bloggers Cik Nad ada kat situ
sampai sahaja di UiTM Malaysia, kami disambut dengan senyuman mesra oleh komander disana. Kemudian kami dibawa ke sebuah dewan kuliah, dan diberi penerangan mengenai JPKPA dan Res-Q team. Sangat berinformasi, dan kami mengadakan sesi soal jawab antara JPAM UiTM Pahang dan JPAM UiTM Malaysia


 
Penyelaras JPAM UiTM Malaysia, Tuan Ariffin
 
Penyelaras JPAM UiTM Pahang, Tuan Sairun
kemudian, kami berbuka puasa dengan hidangan yang menyelerakan. Setelah selesai sembahyang maghrib, kami dihidangkan lagi dengan kuih muih dan kami berborak dan bertukar pendapat diantara satu sama lain.
 
 
tiba waktu berbuka puasa 
 
Bertukar pendapat
selesai aktiviti bergambar dan berkumpul
 
penyampaian cenderhati kepada wakil JPAM UiTM Malaysia 

setelah itu, kami mengambil gambar bersama-sama dan kami memberi sedikit cenderhati buat UiTM Malaysia sebagai kenang-kenangan dan simbolik bahawa kami sudah melawat UiTM Malaysia. Kami sepenuhnya sangat berpuas hati walaupun dengan lawatan ringkas ini. Diharapkan agar masa-masa mendatang hubungan kita akan menjadi lebih erat lagi. Kami juga sangat mengalu-alukan kunjungan balas oleh pihak JPAM UiTM Malaysia.
 
 

Aug 21, 2009

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

0 comments

Makan Cendawan Goreng Masak Sendiri

17 comments
 
 Gaya lagak seorang jejaka sedang menggoreng cendawan
menggunakan resepi tepung rahsia buatan sendiri
  
Gaya En. Razi sedang menggoreng cendawan bagaikan cef terlatih

'tangan matahari' yakitatei japan hak3~
salam, mase beli beras ngan sardin untuk sahur esok, razi housemate aku cadang nak masak cendawan goreng. g la beli kat U-Mart. balek terus siap2 nak goreng cendawan. Fuh~ sedap gak. walaupun inilah first time aku masak cendawan goreng. siap ngan teh o panas lagi. hak3~ sedap2~ :D

Aug 20, 2009

Konvoi Kembara Intelek Ke Kuantan

5 comments
 time ni tengah standby tunggu penunggang yang lain


Pada 8 & 9 Ogos yg lepas, aku telah join satu konvoi yg dianjurkan oleh MPP UiTM Pahang, konvoi ke Kuantan. Pada mulenye, aku x terpikir pn nak join konvoi ni, disebabkan jadual waktu yang agak penuh dan kalau aku join, aku x dapat rest kat umah pada ujung minggu. tp disebabkan perasaan ingin mencuba (aku x pernah join konvoi) jadi aku serta seorang lagi rakan aku, awie joinlah konvoi ni.

 
ambil gambar kenangan
 
tengah tunggu Yb Maran nak lepaskan
Pukul 8 pagi, kitorang seramai hampir 26 orang g join konvoi bermotor ni. (aku pn x ingat jumlah sebenar). diiringi oleh seketariat mpp (1 bas), 1 ambulan, 1 lori, 2 orang pak gad, 2 orang staff sbgai marshall. dalam 8.45pagi, kami bergerak dari UiTM Pahang, Kampus Khazanah Alam, yang dilepaskan oleh Yb Maran, mmg berdebar dan seronok la rasenye, sbb berkonvoi pakai vest hijau, diiringi oleh siren ambulan, tgk je mmg rase teruja. ha3~
baru lepas Tol Chenor
 
muke gembire 
Masa first selekoh dekat dengan simpang nak g Maran, ader la kemalangan kecil berlaku, tp xder la teruk sangat. Sampai je dekat Plaza Tol Chenor, time ni pak  gad nk berhenti sebentar, mungkin nak kasi taklimat kot, tetiba berlaku kemalangan yg melibatkan beberape penuggang motor, mungkin mereka follow moto di hadapan dengan agak rapat dan tak perasan bahawa konvoi sedang berhenti. naseb baik ader ambulan dan beberapa komander PBSM,

Selepas itu, perjalanan bersambung semula, wah~ rasa bile menunggang motor atas lebuhraya memang lain berbanding dengan menunggang dekat jalan biasa, bawak 120km/h rase lambat je, sebab kereta sumer memang laju. hak3~ tambah2 lagi pemandangan Negeri Pahang yang kaya dengan keindahan floranya, memang best.

Dalam perjalanan tersebut, berlaku lagi sebuah kemalangan yang agak teruk, sebuah motorsikal yang dinaiki seorang MPP, terbabas masuk ke longkang kemudian terjatuh lalu terseret dengan agak jauh, kemalangan ni berlaku betul-betul di hadapan aku.dan nasib masih lagi menyebelahi aku, disebabkan aku menunggang motor dengan agak tidak laju, dan sempat untuk membrek, kalau aku lalai time tu, nescaye dengan aku terlibat sekali dengan kemalangan tu. Penunggang tersebut tidak dapat meneruskan perjalanan, die terpakse menaiki bas dan motornya terpaksa diangkut naik ke dalam lori. Kami teruskan perjalanan menuju ke Gambang.

 
Isi minyak di Gambang

Sesudah sampai di Gambang, kami berhenti untuk mengisi minyak, dan berhenti berehat, kemudian kami diberi sedikit taklimat oleh Marshall dan TP Hea, En. Mohd Mokhtar, kemudian kami sambung perjalanan kami semula, melalui jalan yang agak sempit, dan bukan lagi melalui lebuhraya. Akhirnya, kami sampai di UiTM Kuantan, pada waktu tengahari. Kemudian kami berehat sambil menonton wayang yang di tayangkan oleh MPP.

Malam itu, kami pergi ke UiTM Kampus Kuantan 2, untuk mendengar forum yang dianjurkan oleh MPP. Keesokan harinya, kami bertolak ke sebuah masjid di Indera Mahkota, Kuantan, untuk melakukan aktiviti gotong royong. Kami dibahagikan kumpulan, dan aku akan melakukan aktivti gotong royong di sebuah sekolah agama ABIM.
pagi sebelum bertolak ke Indera Mahkota

dekat sekolah agama ABIM

Masuk saja di sana, teringat balik  kenangan waktu sekolah rendah dahulu, ha3~ kemudian kami membersihkan kawasan stor. memang penat, tapi menyeronokkan. Selesai sahaja aktiviti, kami bertolak kembali ke masjid tadi. Akibat terlalu penat, dan ingin berehat, aku tidur di luar perkarangan masjid.


Selepas solat zohor, kami pun bertolak pulang ke Jengka tepat pukul 2 petang, Selesai mengisi minyak, hujan pun turun renyai2. kami masih lagi teruskan perjalanan. Memang seronok, walaupun kasut dah basah, ha3~ main hujan, sape x seronok, kan?

keringkan stokin dan kasut yg basah


Sampai di Perhentian Gambang, hujan pun berhenti. Kami berehat sebentar, dan teruskan perjalanan kembali. Kami sampai di Jengka pada pukul 6.00 petang. Kemudian kami dihidangkan sedikit jamuan ringan, dan berehat setelah lama menunggang.

Bergambar bersama Marshall dan TP HEA & Alumni, En. Mohd Mokhtar yang juga merangkap bekas pensyarah subjek Highway
Malam tu, diadakan sedikit jamuan kesyukuran, yang dihadiri oleh Pengarah Kampus,

well~ pendek kata, konvoi ni merupakan konvoi pertama dalam hidup aku dan sangat seronok mengikutinya. :D
Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."