My Followers

Ads

Apr 4, 2010

Review Evolusi KL Drift 2

Evolusi KL Drift 2 Poster


wah. sebenarnya aku malas nak tgk cite2 camni. takut die sama jalan citer dan lakonan x bleh blah shamsul and the gang. *panaskan ayat aku.

TAPI

sume tu berubah tatkala aku duduk menyaksi kan cite ni dalam keadaan basah (bukan sbb basah ade awek. tp hujan lebat tahap extreme dekat bukit tinggi). menggigil tahap gaban.

Perfect. Terbaik. Mantap. Memang EVOLUSI cite melayu.

dari segi lakonan. aku kasi 9/10 untuk scha dan sam. korang berdue patut dapat award. lagi2 lakonan sam. gaya ala2 mafia hongkong. cakap mandarin tuu. ko memang terbaik. bagi scha plak. memang lakonan ko xder poyo langsung. memang menjiwai watak. kalau shamsul plak. hai. x berubah. kasila orang lain jadi hero. menyampah aku tgk ko berlakon. kalau orang laen jadi hero, xpun kasi la farid kamil. memang cite ni TERBAIK.
aksi letup kete
shaheizy sam. u da great.
aksi ala mafia hongkong
oh. scha yg kiut. terbaik u berlakon
need to improve cara lakonan anda.

dari segi aksi dan letupan. KAW2!. kete 2-3 biji ko kasi letup. 
dari segi angle kamera. chantek tapi bukan terbaik. still ade peningkatan. 
dari segi senjata. ha. ni baru nampak real. xder la pistol kapur je. 
dari segi jalan cite. x beberapa kuat. still ader sama dengan cite sembilu.

overall. cite ni adalah cite tempatan WAJIB TONTON. x rugi. best. rase cam nak tgk 2 kali je, tp tgk kat laptop sudah. aku bukannye kaye sangat pun. ha3.

p/s: walaupun aku bukanlah terbaik dalam bidang kritik2 filem. tp inilah kejujuran.

10 comments:

sAzUwI said...

gua dengar filem nie diperkatakan serupa itu hollywood..

aku hampir2 utk menontonnya, mgkin aku tgk rabu nie..(tiker murah)

Solahuddeen said...

uish. cite die layan ar. nak kate serupe. hum. bolehla. tp hollywood gred b.

suterakasih said...

rmai org ckp cite ni best...tpi x de bjet nk tgk huuhu...aku mmg ske sam die blakon bes..nk2 dlm niyang rapit..

Aanis Kamaruzaman said...

Aq x tgk lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!

anis hamzah said...

erm nk tgk ke tak nk ek?? hehe..

Aanis Kamaruzaman said...

acai!!!!!!!
aq dh tgk dh cite ni semalam. kt Jusco bukit raja, ari isnin, 5 april, jam 9.20 mlm..... BEST!!!!!!!!

Solahuddeen said...

suterakasih : ala. tgk la ari rabu, baru rm5. hak3~
anis hamzah : tgk je, jgn tunggu2. he3~
aanis : ha3. tgk jgn x tgk, kalau nak tgk laenkali ajak aku.

p/s: rase cam nak tgk clash of titans ar.

sAzUwI said...

detail giler ko melapor anis..hehe..

bagitau no seat skali...=p

Aanis Kamaruzaman said...

ye x ye ek awie... lpe no seat... G18... =D

Solahuddeen said...

hah. bagus ko ni anis melapor.
nape x cakap sekali
"saye anis dari uitm s.alam siap untuk menjalankan tugas"

hak3~

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."