My Followers

Ads

Aug 3, 2010

Buaya Di Port Dickson sudah terbukti

Bukti terdapat buaya dekat Port Dickson, Negeri Sembilan. Gambar diambil dari Utusan.com.my

Besar tak buaya kat atas tu? peh. lagi besar dari due orang  yang tengah ambil ukur lilit buaya tuh. wahh. sebenarnya. ader beberapa kejadian pengunjung cedera digigit 'ikan besar'. lihat sini dan sini.

aku bukanlah nak takutkan sesiape dan nak jatuhkan tempat mandi manda dekat port dickson tuh. tempat faveret tuh. jauh lagi best dari Pantai Morib. tapi. truth is still truth. kalau family aku nak mandi dekat Port Dickson tuh. leh la aku alert skit. *leh ke alert skit? haha

banyak lagi blog2 telah post banyak kejadian yang dowang ader spot buaya dekat Port Dickson tuh. tapi bukti masih lagi boleh diragui. hmm. tapi ape2hal pun. kite kene alert kan dengan bende-bende gini. so. be careful lah for those yang nak mandi manda dekat Port Dickson.

6 comments:

Miss Yaty said...

da lme tringin nk p sne..huk3..
tpkse cncl la plan nk p sne pas ni..huk3~

Solahuddeen said...

ala yat. rasenye kes2 ni terpencil sangat. dan saye rase dekat belah2 utan sane. yang PD dekat bandar tu saye rase ok.

Nadhirah Zamrose said...

eee...perlu ke buaya tu semak kt sne...ish2

Solahuddeen said...

em. die pun nak join mandi ramai2 kot. haha. 1 tan berat buaye tuuu~~~

Just another malay guy said...

kenapa la pergi bunuh buaya tu. awak tahu tak berapa puluh tahun dah umur dia? tak jaga langsung ekosistem dan haiwan liar negeri itu. kesian binatang cantik tu

Solahuddeen said...

saye tak tahu kenape dorang bunuh buaye tu, tapi kalau yang bunuh tu perhilitan, mungkin mereka ader sebab. tapi kalau yang bunuh tu orang awam, surely dorang tak tau ape.

ape2hal pun sebab utama mungkin safety kot. tak taulah,,

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."