My Followers

Ads

Oct 22, 2010

sukar bernafas : Islamic Fashion Festival

wau. sukar nak menggambarkan ape yang sebenarnya aku lihat. dulu, aku ader terbace tentang islamic fashion shows ni. tapi tak nampak la gambaran secare menyeluruh. ok la gak. sebab boleh jadi alternatif kepade dunie fashion masekini. dan boleh menaikkan ekonomi negara islam seluruhnye,

tapi

dengan pendedahan terbaru ni. baru lah aku tersedar tersentak dan seangkatan dengannye. aneh la jugak. kate islamic fashion festival.

sumber gambar diambil dari  facebook, primalaya, ohtidak dan juga en.google.


seksi tak seksi tak

cube kire berape yang tutup sumer


yah

ni yang paling watdehel sekali


oh. ini sangat bahaye. dan ofkos. tv arus perdana tade plak cerite pasal ni. aku cube google. tapi ape yang aku jumper hanyelah dari harakah.

dan sepatutnye kalau nak buat fashion shows begini, jangalah letak gunakan nama ISLAM. pakailah "NOT ENOUGH KAIN FASHION SHOWS" atau "seksi tak fashion shows" atau banyak lagi.

dan seperti biase

penaungnye adalah first lady........................google sendiri.


tahniah Malaysia.


10 comments:

Aanis Kamaruzaman said...

erk!!!

Solahuddeen said...

tercekik kfc ke. tak ajak kan.

tiqah said...

mmg sgt kekurang ajaran....

Solahuddeen said...

yep.

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

sblm ni ada post kat blog lain berkenaan hal ni, cuma xde gmbr jer..

rasanya bukan rakyat jelata shj perlu sensitif, pemimpin pun sama la..xboleh la tgk pastu buat diam jer..masyarakat kita skrg ni masih ramai yg sensitif kalo menyentuh any issue yg berkaitan agama dlm kehidupan..

fashion show ni lebih bersifat biadab dan menghina islam. xde ciri2 islamic pun, cuma guna nama jer..

Anyway kalau ada masa, silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Solahuddeen said...

orait.

Miss Yaty said...

ni lah yg dorg duk banggakan sangat skrg..ish3..dah nampak trang tang tang xde ciri islamic langsung!

sangat menghina islam.
tapi xde pon timbul isu ni lam paper kn. just lam blog2 je kecoh pasal ni. sume tak berani nak suara kan pasal ni secara terangan kot. sebab orang 'besar' plak yg menaja.

Solahuddeen said...

hmm. ntahla yaty, tak leh nak wat ape.

::fatihahanapi:: said...

tahniah 1st lady!!anda terbaek untuk dijadikan contoh kpd rakyat!!

blade edge: mslahnye pemimpin kite yg bg green light..

Solahuddeen said...

die memang terbaek.

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."