My Followers

Ads

Jun 26, 2010

orang lain cuti lepak rumah. aku cuti seminggu bantai p kerja.


fakta pelik tapi benar. inilah yang dinamakan split-decision *membuat keputusan dengan kepantasan dibawah 0.02 saat. ape tak nyer. baki cuti sem hanya tinggal seminggu saje lagi. selalunyer waktu2 seperti inilah yang akan digunakan oleh mane student2 pun baik sekolah menengah mahupun peringkat universiti untuk melepak di rumah ataupun bergelak sakan dengan rakan2.

tapi aku selaku student yang tetibe terpakse membuat split-decision tersebut terpakse memilih same ade untuk duduk makan tido tgk tv tido makan mandi tido selame seminggu. uh, ta boleh ta boleh, laen la mak aku ader kat umah. leh masak tengahari. ni. mak keje aku malas nak masak sendiri mahupun membeli kat restoran.

jadi. aku membuat keputusan untuk mengikut En.Joe untuk bekerja di kilang panasonic di shah alam. gaji pun buleh tahan. aderla sehari dalam rm45. bulehla semingu beratus gak aku dapat. jadi setelah perbincangan dua hala dengan En. Joe serta ibunda terchenta. lalu aku membuat keputusan untuk bekerja. buleh la shopping raye nnt. hahahahaha.

Hari Pertame Keje
pagi2 dah terlajak bangun sebab malam tadi aku ta buleh tido sebab mimpi tangkap arnab? buleh pulak. ape maksudnye? dapat duet kah? haha, lupekan. 

Pagi2 aku jumpe supervisor tuh. die kasi safety boot dengan uniform keje. lalu proses mendaftar berlaku. pastu dapat pas. pastu aku masuk kilang die. nampak la mat2 bangla, indon, kampuchea, manila, songkla, dan mane2 negara mahupun negeri beratur dalam barisan. terkenang plak ketike aku jage budak2 kawad dulu. camni la. pagi2 dah berkumpul. hak3.

Pastu sesi taklimat berlaku, pastu aku ditempatkan di storage room. dah la ekon. haha. pastu aku jumpe la bendealah ni name die compressor. bapak berat. ader la dalam 4-5 kilo. satu trolley ader la dalam 120 biji. berat keseluruhan aderla dalam seribu kilo gak. keje aku? susun. ambik. katalog. susun. tolak. susun tolak. 4 orang tolak trolley tu belum tentu jalan. naseb baek badan aku tough macam Encik Jacob Twilight. hak3.

so keje keje keje makan makan makan menguap tibelah waktu balik. wah letih gak. ni baru seari. keje ni buleh dianggap ringan. menurut Encik Joe. keje dekat mesin barulah buleh dianggap mencabar dan menempah maut. mane taknye. 8 jam keje cam robot. angkat cucuk sane sini. *cube bayangkan keaadaan robot buat keje kat kilang. camtu la keje kat mesin. hak3.

ok. aku dah penat. sambung esok plak. mane tau aku terngorat awek jepun kat situ. hahahahahahha.

15 comments:

Nik Nur Faeezan said...

wahwah..ghajin2..
kilang tuh de amek dak prktikal x?

Solahuddeen said...

erm. ta sure la. ade kot.
nape? faeezan nak praktikal kat sane ke?

sAzUwI said...

mimpi tangkap arnab tue aku tau maksud dier..

dah sampai masernyer ko mencarik jodoh..heheh

Solahuddeen said...

HAHA,
kalau dah kehendakNya. on je, gaga,
aku ader google.
1.ARNAB
-Menangkap arnab bermaksud mendapat jodoh
-Menyembelih arnab bermaksud menceraikan pasangan atau pasangan akan mati
-Melihat arnab banyak sekali bermaksud mendapat rezeki atau dapat menjelaskan hutang atau akan dapat keselesaan.

aku mimpi tangkap arnab byk2. wah wah wah.

Miss Yaty said...

waahhh...da dpt keje rupe nye...hii~
gudluck yea...
^__^

p/s: blaja2 la bhse bangla ngn mat2 bangla tu...hiii~~

Miss Yaty said...

waaa...siap google tu..entry pas ni psl rahsie mimpi lak yea...
^__^

Solahuddeen said...

hahaha. kejap je kot. ta sampai seminggu je keje kat sane, hehe, mat bangla la kene blajar bahase saye. hak3.

haha. malasla nak entryy pasal mimpi tu. ehhehehehehe.

Miss Yaty said...

haha...
bilangan pekeje bangla lg rmai org melayu lg rmai?
kalo mat bangla lg rmai jd awk kne blaja bhse dorg la..haha~~

msti jarang2 dpt mimpi kn..sokmo tido trus xingt pape da kn?
da taw da..
haha~

Solahuddeen said...

awek jepun lagi ramai. so kene ngorat dorang, pastu baru senang blja bhse jepun. wha hwa hwahhawa hwa.

memang pn. tido terus tup.
nape? ader samting yg awak nak gtau ke??

sAzUwI said...

aku men redah jer tue..
skali betol lar plak..

Solahuddeen said...

well.
haha.

Miss Yaty said...

nope..nothin...hihihi~~

Aanis Kamaruzaman said...

keje duet masyuk... lepak duet keluar... bestnyer ko keje.. jelez2~

Aanis Kamaruzaman said...

acai, agak2 arnab tu ade kacuk2 x? hahahaha~ wah, jodoh anda mkin dekat nmpaknyer...

Solahuddeen said...

yaty : haha. ye ke nii? ahaha
aanis : mmg duet masyuk, jap ag abes la cpat. haha, tapi letih wehhh keje kilangg. aku dah nak demam pn ader ni ha. sakit satu badan.

hahaha. arnab tu yang aku ingat die kecik comel. huahua.

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."