My Followers

Ads

Jun 25, 2009

Movie Critics!!

dalam cuti semester kali ni, aku dah due kali tgk wayang. ha3~ satu di TGV Bukit Tinggi Klang dan Cosmo Teater Time Square. due2 cinema ni merupakan pertama kali aku menjejakkan kaki disitu. ha3~ ok, aku mulekan dengan Movie Terminator Salvation,

 
walaupun muvie ni lame dah ditayangkan, tp, ianya jatuh kepada 'muvi mesti tonton'. Terminator kali ni dipenuhi dengan aksi2, dan letupan sane sini. bunyi nye juge sangat superb, dan jalan cerite juge sangat kuat. lakonan Christian Bale sangat menjadi. Skrip nye juge sangat kuat. sbb tu lah muvie ni jatuh kepade 'muvi mesti tonton' tp awas! ending die sangat menyakitkan hati aku. sampaikan abes muvi ni aku menjerit (xdela kuat sangat) 'haih? ending camni ke?' ending die sangat2 la ntahpape, muvi yang aku tunggu hampir lapan tahun ini berakhir dengan satu lagi ending yang tergantung. kata2 Christian Bale 'this war must end tonight' nampaknye perang masih lagi akan bersambung. 
rate sendiri : 7.0/10
Transformers Revenge Of The Fallen
 

muvi ni baru saje aku tonton dengan En. Syazwi di Times Square tgh ari tadi. bagi aku cite ni juge jatuh kepade 'muvi mesti tonton'. movie ni merupakan movie blokbuster paling ditunggu2. sangat rugi kepade korang yang tidak menonton muvie ni. jalan cerite movie ni ader naik turun, yakni ader permulaan, klimaks, dan ending. cite ni tidak berbelit2 dan mudah difahami. skrip nye juga agak kuat. tp yang paling best ialah, aksi2 dari robot2 serta kecanggihan jentera tentera2 Amerika (huh!). aksi letup meletup, tembak menembak disana sini sehingga bergegar panggung wayang tuh. TF kali ini juga menampilkan robot2 yang supa dupa canggih, hardcore dan agak banyak. robot yang menjadi pilihan aku kali ini ialah DEVASTATOR dan JETFIRE. Devastator merupakan robot decepticon yang digabung oleh beberapa jentera pembinaan, dan ianya supa dupa bagak besa. Jetfire pulak, merupakan decepticon lama yang bertukar menjadi baik (autobot) blackbird jet. jalan citenye juge ade diselitkan humor, dan menjadikan cite ni x terlalu tegang, dan kate pendeknye, sangat berbaloi dengan RM11 yg aku bayar untuk tiket neh. ha3~sangat rugi x tengok.

rate sendiri : 8.8/10

4 comments:

Aanis said...

aq bln ni jek 3x tgk wyg cite b'beza. Anyway, sjk biler jd p'kritik muvi yg x b'tauliah? Ngee~ Aq tgk TF rm10. tp cite same jek mcm ngko. Lagi b'baloi !!!Muahahaha~

Solahuddeen said...

uish. x ajak pn. ni yg aku hangen neh. ha3~

ele~ rm10 skrin kecik watpe. ni skrin wayang terbersar dunie la. sound x yah cite la makcik. hahahahaha~ lebeh singgit jek~

sAzUwI said...

hehe..aku dah tgk dua kali ar transformers..jdk aku lebih berbaloi dari korang...whahaha

Solahuddeen said...

2x x kire membazir ke? hua3~

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."