My Followers

Ads

May 25, 2010

Perjumpaan Ahli Wawasan Elite Wira Wira Liga Kebanggsaan Semalaysia (AWAL WIGAS)

Part 1
rancangan dari awal tahun nak mengadakan perarakan perjumpaan bekas pelajar wawasan dan elite SMKTPG tahun 2001 - 2003.
perbincangan hanya melalui Facebook. dan satu tarikh telah dikeluarkan.
En. Muhammad Solahuddeen telah dipilih untuk memimpin perarakan perjumpaan tersebut
dengan bajet RM10/person, tempat de' Klanang (Pantai Morib), BBQ, Cabutan Bertuah adalah perkara yang telah dipersetujui oleh ahli wira liga kebanggsaan tersebut.


Part 2
malam sebelum hari jadi Ahad 23 Mei 2010. bertungkus lumus menyediakan peralatan dan peraman ayam BBQ.
Resepi ayam BBQ.
-Kunyit (secukup rasa)
-serai (60 batang)
-bawang putih (2 biji)
-jintan (1 paket besar)
-Tepung Blue Key (sikit je)
-Halia 1 biji
-Gula (1/2 paket)
-garam (secukup rasa)




cara2:
-potong serai, bawang putih, halia 
-mesin (blender) serai, jintan, bawang putih, halia (campur sedikit air untuk bahan mudah hancur ketika dimesin)
-saye mesin bahan2 2X disebabkan mesin kecik dan bahan digunakan agak banyak (untuk cukup 6 ekor ayam)
-tos air
-letak sumer bahan diatas dalam bekas berisi ayam

*ok. blog ni dah macam tuka jadi rancangan memasak plak

Part 3 - Hari Kejadian
seawal 8.30 pagi berkumpul di Petronas Bt.9 Kebun Baharu.
9.30 pagi bertolak menuju ke Pantai De'Klanang - Sampai dalam 10.30 pagi
prepare tempat panggang, masak, makan, amik gambar, balek. haha. berikut adalah gambar2 yang sempat diambil.

ni gambar aksi makan

ni gambar candid



gambar kumpul ramai2.


sangat bersyukur. sepanjang aktiviti. tade gaduh2. tade ape yang ta cukup. sumer lengkap. chantek. semuga next perjumpaan jadi lebih bermakna dengan kehadiran penuh ahli wira liga kebanggsaan tersebut.

9 comments:

tiqah said...

alamak... terbc plak.. ;p

Lola miss memories said...

best nye dpt jmpe kwn2 lme~~

p/s: mmg post kali ni cm cite psl mskkn je..hiiii;p

Solahuddeen said...

tqah : hahahaha. laenkali u kene ade. wajib. compulsory
yat : besttt. sedap tau. 6 ekor ayam abes. huhuhu~

Lola miss memories said...

pergh......korg cm xmkn sebulan ni.....hihihiih:p

Solahuddeen said...

die bukan sebab ta makan sebulan. tp sebab resepi yang terbaek dilakukan oleh tangan yang chantek. jadi hasilnye amatla sedap. ho3~

nowasheeda said...

yg part2 tuh yg besh..haa..~

Solahuddeen said...

yeah. nowa kene rase. sbb sedapppp. hehehe~

Lola miss memories said...

opss....jap2...tgn yg chanteq??
hahaha...tu pon di kire gak ke tuk taw sdp o x??hahhaha..
mcm2 la awk ni :P
bape lme awk peram aym tu?

p/s: phm kn mksd peram??

Solahuddeen said...

kire laa. hahaa.
satu malam je. tade lame sangat pn. hehe.

Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"You can say anything about me, as you please, but I am what I am, and that's something you can never be."